torsdag 15 januari 2015

Vilket fynd!

Ibland har man allt bra tur! 

Idag gick jag till soprummet för att slänga skräp, och där står en gammal Husqvarna symaskin. Tänkte först att någon har ju slängt den av en anledning, så jag tog inte med mig den då, men under kvällen tänkte jag att jag kan ju inte bara lämna den där, och de andra syjäntorna höll med mig. Med andra ord var det bara att bege sig ut till soprummet och hämta hem henne.

Det här är Husqvarna 2000 modell 6010
Tyvärr fanns det egentligen inga tillbehör. Spolkapseln saknas, bara en av mönsterrattarna finns (vad jag förstår av min vän google kom det 4 st sådana med maskinen, och det fanns ytterligare fyra man kunde köpa till), ingen förvaringslåda eller tillbehörslåda. Men vad gör det när det är en så galet fin maskin. Jag har förstått på andra som äger denna modell att det är en fantastisk maskin. Tyvärr kan jag ju inte testa henne på stört, spolkapsel och spole måste man ju ha då, men kopplar man i strömmen så ser det iaf ut som hon går hyfsat när man trycker på pedalen. Ser verkligen fram emot att få utforska den här fantastiska gamla maskinen, här ska minsann mekas symaskin framöver, det vill jag lova! Och funkar hon inte, då får hon ändå stanna för visst är detta en skönhet! Det behöver man ju inte vara synörd för att se :)



måndag 12 januari 2015

Hudson pants

Årets första projekt var egentligen att lägga upp gardiner, vilket jag inte tänker blogga om.

Årets första plagg, och årets andra projekt, blev ett par mysbyxor, nämligen True Bias Hudson Pant.


Sydde dem av ett sweatshirttyg som inte alls har lika mycket stretch som efterfrågas i mönstret (upptäckte jag när jag redan börjat klippa ut *ooops*), men tur för mig att byxor (och kjolar för den delen) alltid blir för stora när jag går efter måttangivelserna på mönstret. Det är ett mycket märkligt fenomen som jag någon gång tänkte komma till botten med. Hur som helst så slutade det hela med att de passar hyfsat, jag hade faktiskt kunnat komma undan med en storlek mindre (och antagligen två storlekar mindre om jag använt tyg med mer stretch).


Sydde storlek 12, rakt av, eftersom det är både resår och snöre i midjan tänkte jag att det nog funkar fint. Och visst funkar det, men nästa gång skulle jag nog gå ner ett par storlekar i midjan, inte minst för att det skulle bli lite lättare att sy när man inte måste sträcka resåren lika mycket. Benen är aningen för långa, inte så det riktigt stör, men det skulle inte vara fel att korta dem lite. En annan sak jag nog skulle modifiera är fickorna, tycker de är lite för grunda - jag gillar stora, djupa fickor där inget riskerar att ramla ur när man sätter sig ner. Men nog passar dessa för lata dagar hemma. Mysbyxor behöver ju inte sitta helt perfekt, bara de är sköna, vilket dessa är.