torsdag 31 mars 2011

...och nu är bollen klar!

Igår sydde jag bollen till mitt bowlingset, så nu är alltihop färdigt!

tisdag 29 mars 2011

Indoor bowling

Åkte på en dunderförkylning så jag har inte orkat pyssla på länge. Idag har jag visserligen ingen röst, men jag har orkat sy dessa små mjuka käglor!


Bollen blir ett senare projekt, men när den är klar blir det nog både roligt och dekorativt att ställa upp det hela på golvet i lägenheten.

Mönstret finns att köpa av sewlikemymom på etsy.com

måndag 21 mars 2011

Badrumsbyrå

Igår målade jag vår badrumsbyrå. Såhär ser den ut nu:



Jag använde kokosfärg, så den luktar lite kokos. Fantastiskt att det finns färg som faktiskt luktar gott!

torsdag 17 mars 2011

Torsdagsklänning

Idag sydde jag den här klänningen. Det tog hela dagen eftersom jag inte kan sitta i lugn och ro och läsa instruktionerna innan jag börjar sy utan gör småmissar för att jag hellre syr än tänker. Onödigt, men sån är jag! Resultatet blev i alla fall en Coffee date dress (mönster finns på burdastyle.com). Jag valde bort kråset eftersom jag tycker den är snyggare utan.



Den blev aningen trång över bysten och lite för snäv under armarna, men över lag är jag nöjd. Det är mycket möjligt att jag syr denna modell fler gånger, då ska jag såklart försöka rätta till passformen och kanske sy dit fickor. Fickor på klänningar och kjolar är fantastiskt!




onsdag 16 mars 2011

Tygfynd

De senaste dagarna har jag hängt på burdastyle.com och blivit inspirerad, främst av alla fina klänningar som andra har sytt. Blev otroligt sugen på att sy en själv, nu var det ju ett tag sen. Jag har bara småstuvar i mitt tygförråd, så jag begav mig till tygaffären och kom hem med dessa två.


Ett grönt bomullstyg med fina vita prickar (jag älskar prickiga tyger) och ett jeanstyg.
Jeanstyget ska bli en klänning, det visste jag på en gång. Påbörjar nog det projektet imorrn.

Ska också klura ut ett nytt stickprojekt. Jag har ju lite garn liggande här hemma som jag borde göra något fint av nu när min sambo hittat alla mina stickor igen.

söndag 13 mars 2011

Benvärmare


Idag stickade jag klart mina benvärmare. Det är ett drops mönster som ni kan hitta på garnstudio.com. Jag är grymt nöjd. Det har tagit sin lilla tid att sticka dem, men oj så fina de blev! Provade dem på kvällspromenaden. Varma och sköna, och perfekta till kjolen. Egentligen hade jag väl behövt dem under vintern, långa benvärmare är det bästa för att hålla benen ordentligt varma, men de passar nog utmärkt till småkalla vårdagar.


Söndagsprojekt

Söndagsprojekt: tyglåda


Veckans sista projekt blev en tyglåda i form av ett hus i ett fint svart tyg med vita blommor. Den blev lite instabil, borde använt ett stabilare mellanlägg men man tar vad man har! Lådan passar perfekt att förvara småsaker i, eller varför inte använda den som presentlåda?

lördag 12 mars 2011

Lördagsprojekt

Lördagsprojekt: rouleau-armband


Bläddrade i vårens pandurokatalog. Jag blir alltid pysselsugen när jag tittar i deras kataloger eller går in i affären. På baksidan av katalogen finns en bild på rouleau-armband och jag tyckte de var så fina att jag bestämde mig för att göra ett sånt. Den här gjorde jag utan berlocker, men det hade nog varit fint med lite extra utsmyckning också.

fredag 11 mars 2011

Fredagsprojekt

Fredagsprojekt: brödkorg


Idag fick det bli en brödkorg. Jag är inte helt nöjd, mätte lite fel och så borde jag använt kraftigare tyg. Hade egentligen tänkt ut ett annat projekt till idag, men det får jag nog spara till imorrn!


torsdag 10 mars 2011

Torsdagsprojekt

Torsdagsprojekt: tygpåse med dragsko


Tittade i boken "Sy och sticka på egen hand" av Eva Kruk. Sydde den här påsen utifrån hennes skopåse, men den här ska nog användas till att förvara plastpåsar i. Sydde den i naturvit lakansväv, ganska tråkigt tyg men kanske piggar jag upp den med någon applikation så småningom.

onsdag 9 mars 2011

Ett projekt om dagen

Den här veckan tänkte jag försöka hinna med ett syprojekt om dagen.

Måndagsprojekt: kjol. Grön och fin såhär lagom till våren.


Jag vet inte riktigt hur nöjd jag är med den, men det har nog mest att göra med att det inte riktigt är rätt modell för min kroppsbyggnad. Den hade nog även blivit bättre i ett lite kraftigare tyg. I vilket fall som helst var den lätt att sy, det gick hyfsat fort och jag tycker väldigt mycket om tyget! Det är svårt att se på bilden hur kjolen egentligen ser ut, kanske lägger jag upp en bild när jag har den på mig. Vi får se.

Tisdagsprojekt: tygblomma.


Rotade bland mina tygstuvar och hittade en avlång bit rosa tyg som jag sydde en blomma av. Väldigt enkelt att sy och jag tycker den blev fin. Kanske sätter jag den på en brosch eller ett hårspänne. Jag har inte riktigt bestämt mig.

Onsdagsprojekt: tygpåse


Idag frågade jag min sambo vad jag skulle sy idag. Han svarade: "en väska". Jag har några idéer på väskor jag vill sy, men idag blev det en tygpåse. Det är hur lätt som helst att sy, och kan man någonsin få för många tygpåsar? Med andra ord ett perfekt onsdagsprojekt.