torsdag 5 maj 2011

Mockamuffins och frukt- och nötbröd

Blev en riktig bakdag idag.


Muffins 

90 g smält smör
5 g rapsolja
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Vispa ihop smör, olja, mjölk, ägg och socker,
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner mjölblandningen i vätskan.
Häll i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 200° i 12-15 minuter.

Mockafrosting

200 g Philadelphiaost
3 dl floursocker
1 msk snabbkaffepulver

Vispa ihop Philadelphiaost, floursocker och snabbkaffepulver till en slät kräm. Spritsa eller bre på glasyren när muffinsen har svalnat helt.


Frukt- och nötbröd
En riktig favorit. Receptet är från Leila bakar och finns på recept.nu.
Tar flera dagar att göra om man inte har någon färdig surdeg, men det här brödet är väl värt besväret att starta en. Glöm bara inte att spara lite av surdegen, då behöver man inte börja om från början varje gång det är dags att baka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar