söndag 1 maj 2011

Majsbröd

Snabbt, lätt och gott! (även om jag råkade grädda dem lite för länge...)


1 1/4 dl majsmjöl
1 1/4 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 msk olivolja
1 msk honung

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
2. Vispa ägget, tillsätt mjölk, olja och honung. Blanda väl.
3. Vispa ner vätskan i mjölblandningen. Om smeten blir för tunn, blanda i lite mer mjöl.
4. Häll smeten i en rund 15 cm form med låga kanter eller i bullformar.
5. Grädda i 200° i 15-20 minuter eller tills de höjt sig, är gyllenbruna och fasta i konsistensen.

1 kommentar:

  1. Ser riktigt mumsiga ut! men vad är grahamsbjöl? ;) Kram Linnea

    SvaraRadera